מתכונים לאוכל חריף אש!
קרה לכם פעם שלקחתם ביס מתבשיל חריף במיוחד, ומיד חשתם איך הפה והלשון עולים באש, תעלות האף נפתחות לרווחה, ואגלי זעה קרה נקווים במצח?
יש אנשים שמכורים לתחושה הזו, בעיקר מי שגדל בבית שבו שלטו מטבחים מאופיינים בחריפות גבוהה כמו מטבחי צפון אפריקה, המטבח מקסיקאני, הקריבי או ההודי, אבל לא רק שם.
הפתיחות הקולינרית הפכה את אכילת החריף לאכילה אתגרית כמעט, ובכלל ברוב המטבחים יש גרסה של רוטב חריף מקומי, שרק הנועזים מעזים לטעום. והחריפות שאנו מדברים עליה מגיעה לרוב מפלפלים.
היא משתנה בין סוגי הפלפלים השונים, נובעת מריכוז של מרכיב הנקרא קפסאיצין שקיים בכל פלפל (בעיקר בגרעינים), ונמדדת על פי סולם מדידה גלובאלי שנקרא מדד סקוביל.
עוד סוגי חריפות שונים נוכל למצוא גם בפירות וזרעים המכונים בטעות פלפלים כמו פלפל שחור, פלפל אנגלי, פלפל סצ'ואן ואפילו בזרעי צמח החרדל.
לחלופין יש גם את החריפות שמגיעה לתעלות האף ופותחת אותן לרווחה עד דמעות, זו שמגיעה משורשים כתושים כמו הוואסאבי או החזרת. ומה אומרים המומחים? החריפות אינה טעם. היא בעצם תחושה על קולטני הכאב בפה.
תחושה שגורמת למוח לשחרר אנדורפינים כדי להתמודד עם הכאב ומעוררת סוג של היי..
אז הנה כמה מתכונים שישלחו אתכם לסף הכאב.. לאמיצים בלבד!
|